Marika Almskou

Kroppens sprog

Lidelser som stress, depression, angst og lavt selvværd er kroppens og sindets måde, at tackle undertrykte følelser og traumer på. I terapien hjælper jeg dig med, at komme i kontakt med de svære følelser, og med at give udtryk for dem. Mange klienter oplever allerede efter de første sessioner en lettelse i kroppen, og fred for tankemylder.

Terapi forløb

I terapien tager jeg udgangspunkt i det, som er svært for dig her-og-nu. Undervejs vil jeg stille spørgsmål om blandt andet din barndom, forholdet til dine venner, søskende og romantiske relationer. Det gør jeg for, at danne mig et overblik, og for at få mulighed for at koble tidligere oplevelser sammen med nuværende følelser.

De hændelser der fylder i dag, vil vi "pakke ud" ved at sætte ord på hvad du oplevede, hvordan det føltes dengang, hvordan det føles, at tale om det nu. Hvis det er svært at mærke følelserne, støtter jeg ved at komme med forslag til, hvordan det må være for dig.

Jeg giver indblik i teori, forklarer fx. hvornår en reaktion er en traume respons, hvad dysfunktionel opvækst gør ved dit nervesystem osv. på den måde får du en dybere forståelse for dig selv.

At finde hjem til sig selv

Ofte når vi har det svært i livet, skyldes det, at vi er forsvundet for os selv. Det kan fx. ske ved, at du altid er den, som står parat til at hjælpe andre, den som sætter dig selv til side, det kan også være du er mester i at tilpasse dig, de relationer du er i. Når du gennem længere tid sætter andres følelser og meninger før dine egne, vil du miste fornemmelsen af, hvem du selv er, hvad du har lyst til, og hvad du mener.

Igennem et terapiforløb hos mig, vil du blive tydeligere på dig selv, dine behov og dine muligheder i livet.

I mine terapiforløb hjælper jeg bl.a. med:

  • Skyld & Skam

  • Lavt selvværd

  • Spiseforstyrrelser & Selvskade

  • Tab & Sorg

  • Barndomstraumer

  • Opvækst i dysfunktionelle familier - fx med alkohol, vold, overgreb

  • Voksne børn af alkoholikere

  • Pårørende

Sæt ord på dine følelser

Gennem min empatiske tilgang, hjælper jeg dig til at få øje på dine reaktions-mønstre, samtidig vil du få forståelse for, hvor de stammer fra. På sigt vil det medføre, at du begynder at se mildere på dig selv og ikke være så selvkritisk.

Mange af de følelser vi fortrænger og undertrykker ubevidst, kommer til udtryk kropsligt bl.a. gennem holdning og fremtoning. I min terapi er det ikke kun det talte sprog, der interesserer mig. Jeg observerer også kroppens nonverbale sprog, og danner mig et helhedsbillede af dig som menneske og dine følelser. Af samme grund vægter jeg den trygge relation mellem terapeut og klient højt, og tilbyder gratis introsamtale.

Gratis samtale

Kemien og den gode mavefornemmelse er alt afgørende for et vellykkede terapiforløb, og den gratis introsamtale er en god mulighed for, at mærke om den er til stede. Samtalen tager 20-30 minutter, og er hel uforpligtende. Efterfølgende vælger du selv, om du er interesseret i at fortsætte din terapi hos mig.

Introsamtalen tilbydes én gang, er du forhindret i at komme til den aftalte tid, vil din mulighed for gratis intro samtale bortfalde.

Om mig

Jeg er uddannet og eksamineret psykoterapeut fra EFT-instituttet i København, hvor jeg blev færdig i 2013. Jeg er vokset op i en familie med alkoholproblemer, efter eget terapiforløb valgte jeg at tage en 5 årige uddannelse, for at blive klogere på de mekanismer kroppen reagerer på, og som påvirker dig gennem livet.

Jeg er medlem af Foreningen af Danske Psykoterapeuter (FaDP) og overholder foreningens etiske regler.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for yderligere informationer og evt. booke en gratis introsamtale, hvor du kan få en fornemmelse af hvad jeg kan tilbyde dig som terapeut.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen.

Marika Almskou

Exam. Psykoterapeut 
marika@de-2-terapeuter.dk 
30 11 70 67 

Book tid her

Ønsker du en gratis intro tid, så benyt venligt vores formular, så finder jeg en tid til dig